Ana Birchall participă joi la reuniunea Consiliului Afaceri Generale pe tema Brexit-ului

Autor: Andrei Radu
Publicat: 27-04-2017 06:37

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va participa joi, la Luxemburg, la prima reuniune a Consiliului Afaceri Generale (CAG) în format UE27, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

Organizată ca urmare a notificării de către Marea Britanie a intenţiei sale de a se retrage din Uniunea Europeană, conform articolului 50 din Tratatul Uniunii Europene, reuniunea CAG de la Luxemburg va urmări pregătirea Consiliului European special din 29 aprilie, precizează MAE.

Citește și: Liviu Dragnea a decis: omul lui Băsescu îi ia locul Olguței Vasilescu

În acest context, miniştrii pentru Afaceri Europene vor aborda liniile directoare cu privire la modul de derulare a procesului de negociere, care urmează să fie adoptate la reuniunea liderilor UE27 din 29 aprilie.

Înainte de plecarea la Luxemburg, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a reiterat importanţa unei abordări unitare din partea UE şi a statelor membre în ceea ce priveşte dosarul Brexit.

"Este esenţial ca negocierile să aibă loc de o manieră ordonată şi predictibilă, pe o singură voce, astfel încât să putem asigura claritatea şi transparenţa procesului, în primul rând în raport cu cetăţenii noştri", a punctat Birchall.