Atacul terorist din Stockholm RĂPEŞTE încă o viaţă. Bilanţul negru a ajuns la cinci morţi

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 28-04-2017 12:18

Poliţia a revizuit vineri la cinci bilanţul victimelor atentatului de la Stockholm cu un camion care a intrat într-o mulţime de pietoni, după decesul unei femei de 60 de ani, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

"O femeie de 60 de ani, care a fost spitalizată în sudul Suediei pentru rănile provocate în timpul atentatului terorist de pe Drottninggatan, a decedat în dimineaţa zilei de 28 aprilie", indică poliţia suedeză într-un comunicat.

Ungaria SE BLINDEAZĂ în faţa valului de migranţi. Orban continuă războiul cu Soros

La 7 aprilie, în jurul orei locale 15:00 (13:00 GMT), un bărbat la volanul unui camion a intrat în plin într-o mulţime de pietoni, cu o viteză de 100 km/oră pe Drottninggatan, o zonă pietonală şi comercială printre cele mai aglomerate din capitala suedeză, rănind aproximativ 20 de persoane.

Trei suedezi, inclusiv o fată de 11 ani, un britanic şi un belgian şi-au pierdut viaţa în atac, potrivit acestui nou bilanţ.

Un cetăţean uzbek de 39 de ani, Rakhmat Akilov, cu o situaţie ilegală pe teritoriul suedez, a fost arestat la câteva ore după atac la Stockholm. El a recunoscut în faţa unui judecător că a comis un "act terorist" şi, potrivit poliţiei, el nu-şi ascunde "simpatiile jihadiste" pe reţelele de socializare.

Poliţia uzbekă, citată de agenţiile de presă ruse, indicase că acesta a încercat să se alăture grupării jihadiste Statul Islamic în Siria prin Turcia în 2015.

Investigaţiile ar urma să dureze mai multe luni, conform anchetatorilor, care încearcă să stabilească existenţa unor eventuali complici şi mobilul care l-a ghidat pe prezumtivul atacator.