Deţinuţi care înşelau prin metoda 'Accidentul, prinşi de poliţişti

Autor: Andrei Radu
Publicat: 29-04-2017 12:49

Patru deţinuţi, care înşelau folosind metoda "Accidentul", ajutaţi de alte două persoane din Bucureşti, au fost prinşi, vineri, de poliţişti.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare, vineri, mandate de percheziţie într-un penitenciar din provincie, într-un dosar privind comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune prin telefon.

Citește și: Lovitură pentru interlopul extrădat din Spania: Ce a decis Curtea de Apel

DGPMB arată că din datele şi probele administrate în cauză, în perioada octombrie 2016 - februarie 2017, a rezultat că bănuiţii apelau telefonic persoane vârstnice şi, sub pretextul că o rudă apropiată a acestora a suferit un accident rutier, solicitau diferite sume de bani pentru ca presupusa victimă să retragă plângerea.

Astfel, victimele erau determinate să le ofere diferite sume de bani sau bunuri de valoare, prejudiciul total creat prin săvârşirea faptelor fiind estimat la 4.000 de dolari şi 400 de euro.

Persoanele implicate, patru bărbaţi, încarceraţi într-un penitenciar, erau sprijiniţi de către alţi doi în desfăşurarea activităţii infracţionale, care locuiau în Bucureşti, având rolul de a se deplasa la adresele persoanele vătămate pentru a ridica sumele de bani.

DGPMB precizează că cei doi bărbaţi care îi ajutau pe deţinuţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.