TRAFIC de organe în favoarea şeicilor arabi. Poliţia a destructurat o întreagă reţea

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 02-05-2017 12:00
Actualizat: 02-05-2017 10:36

O reţea de trafic de organe a fost destructurată de autorităţile pakistaneze, care au arestat şase persoane, printre care doi medici, după o percheziţie într-o casă din Lahore, unde aveau loc transplanturi barbare, informează marţi AFP, potrivit agerpres.

Potrivit poliţiei, reţeaua preleva ţesut de ficat şi îl vindea unor pacienţi din străinătate, în special din ţările bogate din Golf.

Citește și: Macron detonează BOMBA și anunță posibila ieșire a Franței din UE: Vom avea un Frexit

'O echipă a efectuat o operaţiune într-o casă din Lahore şi a surprins patru persoane în flagrant delict, pe cale să efectueze ilegal operaţii pentru transplant de ficat unor cetăţeni din Oman', a declarat Jamil Ahmad Mayo, directorul-adjunct al Agenţiei Federale de Investigaţii.

Cei doi pacienţi din Oman, care au fost plasaţi la rândul lor în detenţie provizorie, au plătit câte 70.000 de dolari fiecare pentru ficatul ce urma să le fie transplantat, a precizat acesta.

În Pakistan nu există un sistem pentru donare de organe după moarte, iar donarea este autorizată de la un donator viu doar între membrii apropiaţi ai unei familii, în timp ce cumpărarea şi vânzarea de organe sunt ilegale.

Însă o lipsă cronică de organe pentru transplant şi sărăcia în creştere îi determină pe mulţi pakistanezi să-şi vândă organele pentru a putea supravieţui, alimentând astfel o vastă piaţă la negru în această ţară.