Vedete din 'Game Of Thrones' vor juca într-un film despre criza refugiaţilor

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 05-05-2017 20:15

Două dintre vedetele celebrului serial "Game Of Thrones" ("Urzeala Tronurilor"), Lena Headey, interpreta reginei Cersei Lannister şi Iain Glen, interpretul lui Ser Jorah Mormont, au decis să lase deoparte săbiile şi comploturile pentru o perioadă de timp în care să filmeze o producţie independentă despre criza refugiaţilor care bat la porţile Europei, conform Reuters preluat de agerpres.

Amândoi vor avea roluri de ofiţeri de imigraţii în filmul "The Flood", care urmăreşte călătoria unui imigrant din Eritreea care încearcă să ajungă în Marea Britanie. 

"Ceea ce se întâmplă în lume, la nivel global, este oribil. Iar dacă se face un film cu un astfel de subiect mi se pare extraordinar", a declarat Lena Headey. 

Titlul filmului, "The Flood" (Potopul) este o referinţă la modul de multe ori peiorativ în care sunt descrise valurile de imigranţi care încearcă să pătrundă în Europa. 

Producătorul filmului, Luke Healy, a declarat că a ocolit obişnuitele canale de finanţare şi a reuşit să obţină sprijin financiar de la o femeie interesată să cumpere un apartament pe care Healy l-a scos la vânzare. "Nu a mai cumpărat apartamentul, dar a cumpărat acest film. Ea a fost singurul nostru investitor", a declarat el pentru agenţia britanică de presă. 

Filmul este încă în stadiul de producţie şi urmează să fie lansat în cursul anului viitor.