SURSE - BUBUIE nervii în PNL: se negociază o trecere MASIVĂ la ALDE

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 06-05-2017 13:48
Actualizat: 06-05-2017 16:11

Situația din PNL stă pe un butoi cu pulbere, iar ultima ședință a liberalilor a pus capacul. În această ședință s-au împărțit cam ultimele posturi pe care liberalii le mai aveau și rechinii cei vechi și-au tras partea leului.

Vezi şi: Florin Cîţu neagă dezertarea din PNL: 'Nu plec nicăieri'

În ciuda faptului că parlamentarii mai tineri ai PNL ar fi vrut să meargă în funcții precum cea de la BNR, Curtea de Conturi sau ANRE, tot oamenii vechi din partid precum Teodor Atanasiu, Eugen Nicolăescu sau Anca Boagiu au primit aceste funcții.

Situația a fost una explozivă în ședința PNL și s-a ajuns până la faptul că Raluca Turcan a recunoscut deschis că pentru funcția de la BNR s-a negociat cu cei de la PSD, pentru Eugen Nicolăescu.

Citește și: Scandal MONSTRU la PNL: marii looseri primesc funcții pe bani grei

Din cauza acestei situații extrem de tensionate, parlamentari ai PNL sunt cu bagajele făcute. Surse din PNL ne-au precizat că senatorul Florin Cîțu s-ar afla în negocieri avansate cu Tăriceanu pentru o trecere la ALDE.

De asemenea și alți parlamentari ai PNL sunt deciși să nu mai aștepte rezultatele Congresului de unificare al PNL și își pregătesc trecerea în tabăra lui Tăriceanu.

De cealaltă parte, Călin Popescu Tăriceanu îi așteaptă cu brațele deschise, după ce l-a exclus pe Daniel Constantin și oamenii acestuia din partid. Se pare că vor mai urma și alții care vor să plece din ALDE, iar Tăriceanu vrea să mențină controlul în Parlament, pentru că o scădere drastică a numărului de parlamentari i-ar crea probleme foarte mari cu cei de la PSD.

În același timp, Tăriceanu are funcții disponibile pe care le-ar putea oferi nou veniților de la PNL sau unor oameni apropiați de aceștia.