Poliţistul de frontieră implicat în dosarul de incendieri de la Murgeni, arestat preventiv

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 08-05-2017 17:25

Poliţistul din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu, implicat în dosarul privind incendierile de la mai multe societăţi comerciale din Murgeni, a fost arestat preventiv luni, el fiind acuzat de distrugere prin incendiere, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Poliţistul a fost audiat timp de mai multe ore, duminică, alături de alte persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de distrugere prin incendiere şi reţinut, ulterior, împreună cu un alt bărbat. 'Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au probat activitatea infracţională a doi bărbaţi din oraşul Murgeni, bănuiţi de comiterea infracţiunii de distrugere. Prejudiciul cauzat prin fapta acestora a fost estimat la o valoare de 180.000 de lei. Pe numele unui bărbat a fost emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar faţă de celălalt bărbat s-a dispus cercetarea în stare de libertate', precizează un comunicat de presă remis de IPJ Vaslui.

Cei doi sunt acuzaţi că ar fi distrus prin incendiere 25 de hectare de teren agricol cultivat de pe raza oraşului Murgeni. Totodată, ei sunt bănuiţi că ar mai fi fost implicaţi în alte fapte de distrugere a unor magazine sau autoturisme din Murgeni, printre care şi cel al fostului şef al poliţiei oraşului.

''În această dimineaţă au fost puse în executare patru mandate de aducere emise de Judecătoria Bârlad, pe numele a patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 45 de ani, printre care şi un poliţist de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Fălciu. Persoanele sunt bănuite de comiterea infracţiunii de incendiere şi sunt audiate la Poliţia Murgeni. Urmează ca la sfârşitul audierilor să se stabilească măsurile legale'', a declarat, duminică, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Iulian Petre.