Marius Copil a fost învins de Andy Murray, la Madrid: Ce i-a spus liderul mondial / VIDEO

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 09-05-2017 21:56

Marius Copil a fost învins de scoțianul Andy Murray, numărul unu mondial, cu 6-4, 6-3, marți, în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 5.439.350 euro.

Copil (26 ani, 104 ATP), beneficiarul unui wild card, a făcut un meci destul de bun cu Murray, recunoscându-se învins după o oră și 24 de minute. Diferența a fost făcută în acest meci de retur, dar scoțianul nu a avut o zi ușoară, el vociferând aproape la fiecare nereușită.

Atunci cand Murray si Copil s-au indreptat spre fileu pentru a da mana, britanicul l-a intrebat pe roman daca este adevarat ca a reusit sa intre in Top 100 ATP pentru prima data in cariera.

” Murray: Ai intrat in Top 100 pentru prima data?

Copil: Da.

Murray: Bravo, buna treaba!

Copil: Succes pe mai departe.”, a fost schimbul de replici dintre cei doi.

Marius Copil, care va accede în premieră în top 100 după evoluția sa de la Mutua Madrid Open, a avut 20 de mingi direct câștigătoare (14 Murray), dar a făcut mai multe erori neforțate, 26, față de 9 ale adversarului. Fiecare jucător a reușit câte 3 ași, Copil a făcut două duble greșeli, iar Murray una.

În primul set, cei doi au mers cap la cap până la 5-4 pentru britanic, când Copil a făcut câteva erori, iar Murray a profitat și a încheiat setul pe serviciul arădeanului.

În actul al doilea, la 2-1 pentru Murray, Copil a încheiat ghemul cu un smash care l-a lovit pe fostul campion Manolo Santana, cel care dă numele terenului pe care s-a desfășurat meciul. Murray a reușit break-ul la 3-2 pentru el și a profitat de avantaj, încheind setul cu 6-3.

Pentru evoluția sa de la Madrid, Copil va fi recompensat cu 35.855 euro și 45 de puncte ATP.