Victorie URIAȘĂ pentru primarul Cătălin Cherecheș: Decizie de ULTIMĂ ORĂ a Curții de Apel Cluj

Autor: Andrei Radu
Publicat: 10-05-2017 10:15

Curtea de Apel Cluj a decis, miercuri, că primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, poate să îşi exercite atribuţiile respectivei funcţii.

Dănilă Adrian, expert la Biroul de Informare al Curţii de Apel Cluj, a menţionat, pentru AGERPRES, că sentinţa este definitivă.

'Admite contestaţia formulată de inculpat împotriva încheierii penale a Tribunalului Cluj şi înlătură din conţinutul măsurii preventive a controlului judiciar obligaţia de a nu exercita funcţia de primar al municipiului Baia Mare şi de a nu comunica în mod direct cu 4 martori', se arată în sentinţa Curţii de Apel Cluj.

Citește și: ULTIMA ORĂ - Anchetă MAI la stadionul Dinamo: Ce misiune are Corpul de control al Ministerului

Pe 27 aprilie 2016, Cătălin Cherecheş a fost arestat pentru 30 de zile, printr-o sentinţă a Tribunalului Cluj, pentru luare de mită în formă continuată, iar pe 5 iunie, el a fost ales din nou primar al municipiului Baia Mare, în timp ce se afla în stare de arest.

Ulterior, Cherecheş a depus jurământul de primar, apoi a fost suspendat din funcţie, după care s-a aflat în arest la domiciliu şi apoi sub control judiciar.

"E dovada că justiția este imparțială în România", a declarat Cherecheș pentru Știripesurse.ro.