Donald Trump spune de ce l-a demis pe șeful FBI: Vine cineva mai bun

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 10-05-2017 18:58
Actualizat: 10-05-2017 20:18

Preşedintele american Donald Trump a promis miercuri că va numi 'pe cineva care va face o treabă mult mai bună' după demiterea lui James Comey din funcţia de director al FBI, apărându-şi astfel decizia pe Twitter după apariţia unor acuzaţii de interferenţă politică, relatează DPA.

'James Comey va fi înlocuit de cineva care va face o treabă mult mai bună, aducând înapoi spiritul şi prestigiul FBI', a scris Donald Trump pe Twitter, scrie agerpres.ro.

Citește și: O călugăriță a fost ARESTATĂ pentru că a mușamalizat violurile unor preoți asupra unor copii

'Comey a pierdut încrederea aproape a tuturor la Washington, atât a republicanilor cât şi a democraţilor. Când lucrurile se vor linişti, îmi vor mulţumi!', a adăugat el.

Într-un mesaj scris anterior pe Twitter, Trump a susţinut că 'democraţii au spus lucruri foarte critice' la adresa lui Comey, însă acum opoziţia parte foarte deranjată de decizia destituirii sale.

Citește și: Crevetele care a fost numit Pink Floyd: Ce sunete poate să scoată

Această decizie a lui Donald Trump a provocat marţi o undă de şoc la Washington, în condiţiile în care poliţia federală este însărcinată cu ancheta asupra unor eventuale legături între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia, acuzată că s-a amestecat în alegerile prezidenţiale americane. Decizia a provocat imediat acuzaţii de interferenţă politică, atât republicanii cât şi democraţii exprimându-şi nemulţumirea.

Administraţia Trump l-a acuzat pe Comey că a făcut numeroase greşeli în ancheta privind utilizarea unui server de e-mail privat de către Hillary Clinton pe când deţinea funcţia de secretar de stat american.

Citește și: INCREDIBIL Cât pește s-a prins din 1950 încoace, legal și ilegal

Miercuri, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse Dmitri Peskov a afirmat că decizia lui Donald Trump de a-l destitui pe Comey este 'o problemă internă' americană care 'nu are absolut nimic de-a face şi nu trebuie să aibă de-a face cu Rusia'.