Băsescu, anunț-șoc în Parlament: Mai candidez o dată la președinție

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 11-05-2017 12:41
Actualizat: 12-05-2017 10:33

Traian Băsescu face spectacol în parlament, cu ocazia votului pe înființarea comisiei de anchetă a alegerilor din 2009. Fostul președinte i-a atenționat pe parlamentară că ar putea candida pentru un nou mandat la Cotroceni, iar Iohannis ar putea fi nevoit să-cedeze locul lui Geoană.

„Aveți obligația, dacă vreți să fiți cinstiți, să începeți cu reevaluarea proceselor verbale din secțiile de votare. Dacă se poate, v-aș ruga să nu ajungeți la concluzia că domnul Geoană este președinte. L-ați pune într-o situație stânjenitoare pe domnul Iohannis, care ar trebui să plece la Sibiu până își face ăsta mandatul”, a declarat Băsescu.

Într-o a doua intervenție de la tribuna Parlamentului, Băsescu a revenit cu o atenționare. „Aș vrea să vă atenționez că, dacă în urma acestui raport il faceți presedinte pe Geoană, am dreptul să mai candidez o dată”, a afirmat fostul președintele.

De asemenea, Băsescu le-a cerut pesediștilor că nu o mai amenințe pe Raluca Turcan cu renunțarea la trocul dintre PSD și PNL pe funcția de vicepreședinte al BNR dacă nu votează înființarea comisiei de anchetă.