Angela Merkel îl va primi în vizită pe noul preşedinte al Franţei

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 12-05-2017 14:18

Cancelarul german Angela Merkel îl va primi luni pe noul preşedinte francez Emmanuel Macron, a doua zi după ce acesta îşi va prelua oficial atribuţiile, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al cancelariei germane Steffen Seibert, citat de AFP şi Reuters, conform agerpres.

"Cancelarul are bucuria de a-l primi luni la sfârşitul după-amiezii la cancelarie pe noul preşedinte francez", a indicat vineri purtătorul de cuvânt, în cadrul conferinţei de presă obişnuite.

ALERTĂ - Explozie la Roma, lângă o clădire ONU. Mai multe maşini au fost avariate - FOTO/VIDEO

Macron, care a câştigat duminică al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa cu 66,1% din voturi în faţa contracandidatei de extremă dreapta Marine Le Pen (33,9% din sufragii), va merge în vizită la Angela Merkel în prima sa deplasare în străinătate în calitate de preşedinte al Franţei, a declarat luni pentru canalul digital francez CNews Sylvie Goulard, membră a Parlamentului European şi o apropiată a lui Macron.

Merkel şi Macron au avut o convorbire telefonică duminică seara, după anunţul rezultatului alegerilor, a anunţat atunci purtătorul de cuvânt al cancelarului german. Angela Merkel i-a spus lui Emmanuel Macron că 'doreşte cu nerăbdare o cooperare strânsă, în spiritul prietenei tradiţionale franco-germane', a spus Seibert.