Fost şef SPP, afirmaţii GRAVE despre alegerile din 2009: Ce voia Florian Coldea

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 12-05-2017 20:28
Actualizat: 12-05-2017 20:36

Un fost şef al SPP cutremură România. Generalul în rezervă, Dumitru Iliescu scoate la iveală amănunte incredibile despre alegerile prezidenţiale din 2009, dar şi despre fostul adjunct SRI, Florian Coldea. Acesta i-ar fi cerut o favoare lui Iliescu în cazul în care Mircea Geoană ar fi câştigat alegerile.

Citește și: Spot publicitar ȘOCANT: Fetițe care se joacă cu VIBRATOARE / VIDEO

"Eu nu am vorbit niciodată cu Coldea la telefon. El a trimis un general la mine cu o propunere. Mi-a transmis că mă roagă să fie susţinut să fie profesor la Grădiştea dacă va câştiga Geoană alegerile. I-am spus că nu e problemă, dar să vedem cine câştigă alegerile.", a spus fostul general SPP la România TV.

Şi asta nu e tot. Iliescu spune că alegerile din 2009 au fost fraudate. "100% Mircea Geoană trebuia să fie preşedintele României. Am lucrat foarte mulţi ani cu Mircea Geoană şi cu Marian Vanghelie.  În 2008 cele mai mari partide au făcut o alianţă şi şi-au împărţit portofoliile. PDL voia ministerul de Interne, ca şi PSD. PSD l-a obţinut. SRI a făcut presiuni pentru numirea lui Gabriel Oprea la acest minister pentru a putea avea control la alegeri. După ce a fost numit ministru de Interne, Oprea trebuia să numească şi secretari de stat. Oprea, după o discuţie cu Băsescu, a propus secretarii de stat fără consultarea partidului. L-am sunat pe Mircea Geoană care era în SUA. Geoană l-a sunat pe premier şi a spus că dacă se fac aceste numiri retrage PSD din coaliţie. Băsescu a aflat şi i-a spus lui Gabriel Oprea să se retragă", a dezvăluit Dumitru Iliescu.

Citește și: INCREDIBIL Din ce au făcut cei de la Louis Vuitton o nouă colecție de genți

Dumitru Iliescu scoate la iveală alte amănunte incredibile. Se pare că Geoană a fost trădat şi din interior. "Noi aveam date că până la campanie vor face tot ce pot să preia acest portofoliu. Am informat conducerea partidului şi pe domnul Nica. Din datele noastre rezulta foarte clar că a avut loc o fraudă pentru ca fostul preşedinte să revină în funcţie la Cotroceni. Aceste fraude s-au făcut la secţiile de votare, la Biroul Electoral central. Fraude au fost şi în exterior, la Paris, dar influenţa acelor voturi nu a fost determinantă. Determinant a fost ce s-a întâmplat în ţară.

Nu pot spune public tot ce cunosc. Unele ţin de zona siguranţei naţionale. Nu am fost chemat la Parchetul general până acum. Mă voi prezenta şi la comisia de anchetă. E o îndatorire a mea ca şi cadru militar. Imediat după ce am avut elemente clare că s-a produs fraudarea s-au adunat probele necesare pentru a putea contesta alegerile.", a spus Iliescu.

Citeşte şi: Până la urmă S-A AFLAT: Avocații spun câte zeci de milioane de dolari a primit Trump din Rusia

Dumitru Iliescu s-a referit şi la celebrul Cătălin Voicu şi la arestarea acestuia. "Domnul Voicu a avut rolul său în acest proces. Trebuiau să se implice juriştii partidului, nu el. S-a implicat şi nu m-a ascultat. El a făcut demersurile necesare pentru a duce probele la tribunal. Erau probe suficiente pentru a se proba că a fost o fraudă majoră. Au luat pionul principal şi au sperat că anulează acţiunea. Probele au fost la PSD apoi duse la Curtea de Apel, la CCR. Traian Băsescu a fost în temă cu demersurile făcute pentru numirea lui Oprea la ministerul de Interne. Au fost foarte multe persoane implicate şi din secţiile de votare. Au fost şi oameni din PSD care au jucat în altă zonă chiar şi din echipa lui Geoană", a mai spus Iliescu.