SCANDALUL ia amploare în SUA. Trump bănuit că înregistrează convorbirile private din Biroul Oval

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 13-05-2017 12:28
Actualizat: 13-05-2017 13:44

După ameninţarea voalată din mesajul Twitter adresat fostului director al FBI, James Comey, de către preşedintele Donald Trump, pe care îl destituise din funcţie, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a refuzat vineri să excludă posibilitatea ca şeful executivului american să-şi fi înregistrat convorbirile în Biroul Oval, relatează AFP.

SCANDAL MONSTRU la B1 TV: Șerban Nicolae, Monica Tatoiu și Dumitru Dragomir au făcut SHOW

"James Comey ar face bine să spere că nu există 'înregistrări' ale convorbirilor noastre înainte de a începe să facă dezvăluiri presei!", a scris preşedintele SUA într-o postare pe Twitter, la o zi după ce declarase că luase masa cu James Comey şi că avusese cel puţin două convorbiri telefonice cu el de când a venit la putere. 

Întrebat despre semnificaţia exactă a acestui tweet, Sean Spicer a refuzat să dea vreo explicaţie: "Preşedintele nu are nimic altceva de adăugat", a repetat el de mai multe ori. "Aceasta nu este o ameninţare. El a pus doar înainte faptele. Tweetul se referă la el însuşi", a precizat Spicer relatează agerpres.

"Preşedintele înregistrează convorbirile care au loc în Biroul Oval, da sau nu ?", a insistat un jurnalist "Preşedintele nu are alt comentariu de făcut", s-a eschivat de la un răspuns direct purtătorul său de cuvânt.


Mesajul postat pe Twitter de Donald Trump vineri dimineaţă a trezit amintirea predecesorului său Richard Nixon, care îşi înregistra convorbirile telefonice în Biroul Oval, fără ştirea interlocutorilor săi, obicei care s-a întors împotriva lui în scandalul Watergate ce atras căderea.