Un minor care a încercat să violeze o bătrână şi a înjunghiat-o de 43 de ori, trimis în judecată

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 17-05-2017 22:32

Un adolescent de 15 ani din judeţul Harghita, care a înjunghiat de 43 de ori o bătrână din localitatea Mereşti, după ce anterior încercase să o violeze, a fost trimis în judecată de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Minorul, aflat în arest preventiv, a fost deferit justiţiei pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, tentativă de viol, violare de domiciliu şi distrugere, potrivit unui comunicat al PÎCCJ.

Agresiunea s-a produs în noaptea de 24 spre 25 decembrie 2016, în locuinţa victimei. "Inculpatul B. L. a pătruns fără drept în curtea şi locuinţa unei persoane din localitatea Mereşti, judeţul Harghita, degradând uşa de acces a imobilului. Ulterior, profitând de capacitatea redusă a victimei de a se apăra, dată fiind vârsta înaintată a acesteia şi handicapul locomotor de care suferea, a încercat să o constrângă, prin acte de violenţă extremă, să întreţină raporturi sexuale", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, agresorul a luat din locuinţă un cuţit cu care i-a aplicat victimei lovituri multiple, care i-au provocat suferinţe prelungite, de maximă intensitate. "Violenţele au avut loc în condiţiile unor manevre de autoapărare ale victimei, provocând în final decesul acesteia. În raportul medico-legal de necropsie au fost reţinute 43 de plăgi înţepate-tăiate multiple ale capului, gâtului, toracelui, abdomenului şi membrelor", se menţionează în comunicatul PÎCCJ.

După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost înaintat pentru judecare la Tribunalul Harghita. Cercetările în dosar au fost realizate în colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigaţii Criminale şi cu Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita.