DOLIU în televiziune: Un controversat MOGUL a murit

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 18-05-2017 17:38

Roger Ailes, fondatorul Fox News, a murit joi la vârsta de 77 de ani, a anunţat postul preferat al conservatorilor americani, preluat de AFP.

Roger Ailes a fost forţat să demisioneze de la conducerea Fox News, în iulie 2016, din cauza acuzaţiilor repetate de hărţuire sexuală, scrie agerpres.ro.

Citește și: Candidează la președinția țării și au apărut poze cu ea goală / FOTO HOT

Veteran al media şi personalitate cu multă influenţă, republicanul a creat postul Fox News în 1996, la cererea patronului reţelei Fox şi al grupului mass-media News Corp, Rupert Murdoch.

Chiar dacă a apărut în peisajul televiziunilor la mult timp după CNN, lansat în 1980, acest post de televiziune apreciat de conservatori s-a impus rapid în fruntea audienţelor.

Citește și: Noul PARIU al modei: Pantofii din aur / VIDEO

Pentru a reuşi, Fox News a adoptat o linie editorială foarte conservatoare, asumat polemică, reprezentată de mai multe personalităţi marcante, printre care jurnalistul Bill O'Reilly.

Acesta s-a confruntat la rândul său cu acuzaţii de hărţuire sexuală din partea mai multor colege, fiind obligat să părăsească Fox News la sfârşitul lunii aprilie.

Citește și: Hackerii au dat LOVITURA: Au furat următorul film din seria Pirații din Caraibe / VIDEO

După plecările lui Roger Ailes şi lui Bill O'Reilly, dar şi a cunoscutei jurnaliste Megyn Kelly la NBC, Fox News trece printr-o perioadă mai puţin propice, deşi audienţele au rămas ridicate.

De fapt, Megyn Kelly a fost cea care a decis soarta lui Roger Ailes la Fox News la sfârşitul lunii iulie 2016. Aceasta a pretins că a fost ţinta unor avansuri din partea CEO-ului, în urmă cu un deceniu - într-un interviu cu responsabilii unei anchete interne pe care postul o efectua pentru a face lumină în acuzaţiile împotriva Roger Ailes.

Citește și: INCREDIBIL O școală celebră le va permite băieților să poarte FUSTE, la ore

Afirmaţiile acesteia au susţinut acuzaţiile lansate, la începutul lunii iulie 2016, de către fosta prezentatoare Gretchen Carlson, care a pretins că a fost concediată după ce a refuzat să cedeze avansurilor sexuale ale şefului ei.