Alimentul MINUNE care poate încetini dezvoltarea cancerului de stomac

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 19-05-2017 09:12

Cancerul de stomac are reputația de a fi una dintre cele mai dureroase forme de cancer. Dar pentru mulți suferinzi, durerea nu este printre semnele de avertizare timpurie a bolii.

De fapt, cea mai comuna caracteristica a stadiilor incipiente ale cancerului de stomac poate fi aceea ca nu provoaca nici un simptom în stadiile anterioare.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 723 000 de decese legate de cancer sunt cauzate de cancerul de stomac în fiecare an, la nivel global.

Este al cincilea cel mai comun cancer la nivel mondial, dar a treia cauză principală de decese legate de cancer.

Punct final pentru Radu Mazăre! Azi află DECIZIA magistraților într-un dosar controversat

Majoritatea persoanelor diagnosticate cu cancer de stomac fie au deja metastaze, fie le dezvoltă în cele din urmă. Metastaza este atunci când cancerul se răspândește din zona în care sa dezvoltat pentru prima dată. (PM)

Roşiile ar putea încetini dezvoltarea cancerului de stomac, însă ar trebui să fie consumate întregi, susţin oamenii de știință italieni, potrivit rador.ro.

Descoperirea va oferi posibilitatea realizării unor cercetări cu privire la modalitatea de prevenire a cancerului de stomac, precum și modul în care pot fi folosite dietele în sprijinul tratamentelor normale.

Rezultatele oamenilor de ştiinţă de la Centrul de Cercetări Oncologice din Mercogliano, Italia, arată că roşiile reduc capacitatea celulelor canceroase de a se răspândi și de a se dezvolta, putând chiar să le distrugă. Experții au lucrat cu extracte de soiuri de roşii San Marzano și Corbarino, care sunt comune în Italia.

Această descoperire contrazice rezultatele studiilor de până în prezent, potrivit cărora beneficiile roșiilor se datorau unor compuși specifici, cum ar fi licopenul.