Nashville Predators scrie istorie în NHL: S-a calificat pentru prima dată în finala Cupei Stanley

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 23-05-2017 18:46

Premieră în Cupa Stanley. Nashville Predators s-a calificat pentru prima dată în finala competiţiei la 19 ani de la înfiinţare.

Echipa antrenată de Peter Laviolette a eliminat-o din competiție pe Anaheim Ducks după ce s-a impus pe teren propriu cu 6-3 în meciul al 6-lea al seriei semifinale. Soarta meciului s-a decis în repriza a treia, care a fost una de-a dreptul dramatică.

La începutul acesteia Predators au condus cu 3-1, însă oaspeţii au reuşit să egaleze în câteva minute. Nashville nu s-a lăsat și a marcat pentru 4-3 cu 6 minute înainte de final. Anaheim a schimbat portarul cu al 6-lea jucător, dar nu și soarta partidei.

Dimpotrivă, gazdele au mai marcat de două ori în poarta goală și au consfințit cu o victorie concludentă calificarea istorică. Nashville Predators s-a impus în seria finală a Conferinței de Vest cu scorul general de 4-2. În marea finală care va începe pe 29 mai, Nashville Predators va juca împotriva învingătoarei din cealaltă semifinală, Pittsburgh Penguins sau Ottawa Senators.