Dezvăluiri din dosarul lui Mircea Sandu: Cum au făcut PROFIT fiica și ginerele fostului șef al FRF

Autor: Andrei Radu
Publicat: 26-05-2017 07:47

Împreună de Mircea Sandu, alte trei persoane au fost puse sub acuzare de DIICOT în cazul ridicării bazei de pregătire de la Buftea, în care fostul șef al FRF e acuzat de spălare de bani și delapidare de fonduri FIFA.

Două dintre persoane sunt ginerele și cuscrul lui Mircea Sandu: Ziv-Asher Tetelman, 42 ani, soțul Ralucăi Sandu, și Puiu Tetelman, 73 ani, tatăl acestuia.

Cei doi erau administrator (Ziv-Asher) și asociat (Puiu) al firmei Milenium Clading Sistem SRL, care, conform portalului gsp.ro, a avut o cifră de afaceri maximă în 2010, 970.000 euro. Chiar în anul indicat în comunicatul DIICOT.

Citește și: Zeci de PERCHEZIŢII în Bucureşti şi două judeţe. Milioane de lei prejudiciu

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2009-2010, suspectul Sandu Mircea a iniţiat şi constituit împreună cu suspecţii Petculescu Bogdan, Tetelman Ziv- Asher şi Tetelman Puiu, un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul Federaţiei Române de Fotbal a sumei de 740.000 euro, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii Buftea, judeţul Ilfov" - fragment din comunicatul DIICOT.

După 2011, când construcția bazei de la Buftea s-a încheiat, firma Milenium Clading Sistem SRL a avut, însă, o pantă descendentă. În iunie 2016 și-a suspendat activitatea, după ce, în 2015, avusese o cifră de afaceri de doar 1.500 de euro.

Citește și: Elena Udrea, avertisment dur pentru DNA: Ce i-a transmis Laurei Codruţa Kovesi

În 25 ianuarie 2012, imediat după ridicarea bazei de la Buftea pentru 3,5 milioane de euro, Raluca Sandu și soțul ei, administratorul firmei care a executat lucrările, Ziv-Asher Tetelman, au fondat o firmă din același grup Milenium, Milenium Food Beverage SRL. În primul an după fondare, firma a raportat deja o cifră de afaceri de 200.000 euro, ajungând la o cifră de afaceri de 700.000 euro în 2015.

În prezent, Ziv-Asher și Raluca Sandu sunt stabiliți în Monaco.

Firma Milenium Clading SRL, deținută de Ziv-Asher Tetelman și tatăl său, a avut un apogeu în timpul afacerilor cu FRF.