Noi teste de război în Coreea de Nord: Care va fi reacţia Statelor Unite

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 28-05-2017 16:01
Actualizat: 28-05-2017 17:02

Liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, a supravegheat testarea unui nou sistem de apărare antiaeriană şi a ordonat producerea în masă a acestuia pentru a fi desfăşurat în întreaga ţară, a informat duminică agenţia de presă nord-coreeană KCNA, preluată de EFE. Sursa citată, care nu a specificat data şi locul evenimentului, a subliniat că, văzând "testul de succes" organizat de Academia Naţională de Ştiinţă a Apărării, Kim a evidenţiat perfecţiunea sistemului ghidat şi a lăudat "notabilele" progrese în detectarea şi urmărirea obiectivelor şi îmbunătăţirea preciziei loviturii, conform Agerpres.

Citește și: Produsele cu conținut mare de zahăr ar putea fi supra-taxate

Liderul nord-coreean a supervizat şi în aprilie 2016 testarea unui sistem antiaerian ghidat. "Acest sistem, a cărui capacitate operativă a fost pe deplin verificată, trebuie să fie produs în masă pentru a fi desfăşurat în întreaga ţară, cum ar fi în păduri, pentru a distruge astfel complet visele sălbatice ale inamicului de a domina aerul, sporind supremaţia aeriană şi puterea armelor", a declarat Kim Jong-Un la recentul test.

Citește și: Își va recupera nasul și gura grație unei operații care va utiliza tehnologia 3D

Acesta a fost însoţit de figuri importante ale regimului, printre care cel considerat "numărul doi", Hwang Pyong-So, şi şeful adjunct al Statului Major al Armatei şi director al Oficiului General de Operaţiuni, Ri Yong-Gil, a detaliat KCNA. Noua testare de armament a Coreii de Nord se produce într-un moment de tensiune în regiune în urma repetatelor sale încercări, ce au condus la o escaladare verbală cu Washingtonul, care a lăsat să se înţeleagă că studiază posibile atacuri preventive, notează EFE. Regimul condus de Kim Jong-Un a realizat ultimul său test cu rachete duminica trecută, la mai puţin de o săptămână de la lansarea "Hwasong 12", un nou proiectil cu rază medie de acţiune, care a arătat progrese importante în direcţia dezvoltării unei rachete intercontinentale cu focos nuclear care să poată atinge teritoriul SUA.