Unzue, noul antrenor al echipei Celta Vigo

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 29-05-2017 17:14

Juan Carlos Unzue, fostul antrenor secund al echipei de fotbal FC Barcelona, a fost numit principal la altă formație din campionatul Spaniei, Celta Vigo, cu care a semnat un contract pe două sezoane, a anunțat clubul, citat de Reuters.

Unzue, fost portar, a fost mâna dreaptă a lui Luis Enrique la Celta în sezonul 2013-2014. El l-a urmat pe Luis Enrique la Barcelona, cu care au câștigat în trei ani nouă trofee, ultimul fiind Cupa Spaniei, sâmbătă (3-1 în finala cu Alaves).

Unzue, 50 de ani, a mai fost o singură dată antrenor principal, la divizionara secundă Numancia, în sezonul 2010-11. El îl înlocuiește la Celta pe argentinianul Eduardo Berizzo, care a pregătit cu rezultate bune această echipă timp de trei ani. Celta a ajuns în această primăvară în semifinalele Europa League, pentru prima oară în istoria clubului, și a atins doi ani la rând semifinalele Cupei Spaniei, conform Agerpres. Potrivit presei, Berizzo va fi noul antrenor al Sevillei. Aceasta s-a despărțit de Jorge Sampaoli, ce ar urma să fie numit selecționer al naționalei Argentinei.