Ludovic Orban a anunţat că îl susţine pe liberalul Alin Bîrda la Primăria Baia Sprie

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 29-05-2017 19:29

Ludovic Orban , candidat la funcţia de preşedinte al PNL, a menţionat, luni, într-o conferinţă de presă organizată la Baia Sprie, că susţine candidatura liberalului Alin Bîrda la alegerile parţiale, din 11 iunie, pentru funcţia de primar al oraşului. "Sunt alături de Alin Bîrda la câteva evenimente în susţinerea candidaturii sale (...). Îi doresc succes colegului nostru, Alin Bîrda, şi sunt convins că locuitorii din oraşul Baia Sprie vor alege continuitatea, vor alege candidatul PNL cu atât mai mult cu câte este susţinut de fostul primar Dorin Paşca. (...) Sunt convins că Alin Bîrda este un om care va continua toate proiectele începute de predecesorul său şi care va genera o serie de alte proiecte astfel încât Baia Sprie să evolueze în bine, să se dezvolte calitatea serviciilor oferite cetăţenilor (...) şi oportunităţile de realizare de carieră, îndeosebi pentru cei tineri, să se îmbogăţească", a spus Ludovic Orban.

Şeful campaniei electorale a candidatului liberal la Primăria Baia Sprie, fost primar al oraşului, Dorin Paşca, a precizat că Alin Bîrda are capacitatea de a transforma localitatea în una atractivă. "Este un moment crucial pentru noi, pentru că se apropie alegerile şi am considerat ca o datorie a mea să încerc, să aleg dintre potenţialii candidaţi care i-am avut în partid (...) a fost destul de greu să aleg candidatul pentru Baia Sprie. Sunt convins că Alin are capacitatea şi echipa necesară în spatele lui care să facă oraşul Baia Sprie un oraş atractiv, să creeze pentru oamenii din Baia Sprie o lume mai bună. Cred că parcursul lui va fi unul bun", a declarat Dorin Paşca.

Candidatul PNL la funcţia de primar al oraşului Baia Sprie, Alin Bîrda, în vârstă de 37 de ani, a spus că se bucură atât de susţinerea celor mai importanţi oameni din conducerea centrală a partidului, cât şi a concetăţenilor care încurajează candidatura sa. "PNL este un partid puternic (...) iar partidul funcţionează normal şi susţinerea oamenilor de vârf din partid contează foarte mult pentru mine. (...) M-am întâlnit în aceste zile, alături de echipă cu localnicii şi am fost bucuros, dar am şi simţit sprijinul oamenilor, am primit mesaje în privat sau pe Facebook, să mă încurajeze şi să merg mai departe. Vremea noastră a tinerilor a venit, deşi a venit destul de greu, consider că acesta este momentul în care o nouă generaţie se poate implica în politică, să schimbe ceva şi de aceea îndemn şi alţi tineri să facă acest pas", a afirmat Bîrda.

Candidatul liberal este contabil şef în cadrul administraţiei Parcul Natural Munţii Maramureşului şi a deţinut funcţia de consilier local din partea PIN, în anul 2011. Este licenţiat în drept administrativ şi management, absolvind Universitatea Transilvania din Braşov, conform Agerpres. Pentru Primăria Baia Sprie au intrat în competiţia electorală candidaţi din partea PNL, PSD, PMP, ALDE şi cinci independenţi.