PANICĂ în aer: Alertă cu BOMBĂ la bordul unui avion Malaysia Airlines

Autor: Andrei Radu
Publicat: 01-06-2017 09:53
Actualizat: 01-06-2017 10:37

A fost panică generală la bordul unui avion Malaysia Airlines! Aerronava se îndrepta spre Kuala Lumpur când s-a decis revenirea pe aeroportul din Melbourne, după ce un pasager a încercat să intre în cabina piloților și a amenințat însoțitoarele de bord că are o bombă, relatează BBC News.

”Aeronava MH128 a decolat la ora locală 23.11 şi urma să ajungă la ora locală 5.28 (23.28 ora României) pe aeroportul din Kuala Lumpur, dar s-a întors la Melbourne după ce căpitanul a fost alertat de echipaj că un pasager încearcă să intre în cabina de pilotaj”, se arată într-un comunicat al Malaysia Airlines.

Citește și: Invitat SURPRIZĂ la audieri în ancheta Trump-Rusia: EMOȚII pentru președintele SUA

Pasagerul, în vârstă de 25 de ani, a încercat să intre în cabina piloților și apoi a amenințat pasagerii și însoțitoarele de zbor cu o bombă. Deși inițial oamenii legii au crezut că este vorba despre un incident de natură teroristă, s-a dovedit ulterior că nu a fost cazul. Pasagerul care a vrut să intre peste piloți suferă de tulburări psihice. Tânărul, care provine din Sri Lanka, fusese eliberat recent dintr-o instituție psihiatrică. El locuia în Melbourne, având viză de student.

Bărbatul a amenințat oamenii aflați la bord, după doar câteva minute de la decolare. Astfel, aeronava a revenit pe aeroportul din Melbourne, unde mai mulți ofițeri armați au urcat la bord, după cum arată pozele de pe rețelele de socializare, anunță Libertatea.

Citește și: Surpriză uriașă! Cine se pregătește să devină noul președinte al SUA

Însoțitorii de zbor au cerut apoi ajutor pasagerilor, moment în care tânărul de 25 de ani a încercat să meargă spre capătul avionului. El a fost însă imobilizat, iar un pasager i-a luat obiectul de culoare neagră, care avea două antene și despre care bărbatul spunea că este un dispozitiv exploziv.