PKK anunţă doborârea unui elicopter militar prăbuşit miercuri în sud-estul ţării

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 02-06-2017 23:31

Separatiştii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au afirmat vineri că au doborât un elicopter militar turc care s-a prăbuşit miercuri cu 13 soldaţi la bord în sud-estul Turciei, a anunţat agenţia prokurdă de presă Firat, citată de AFP. Aparatul ''a devenit ţinta uneia dintre unităţile noastre aflate în zonă. Elicopterul, care a fost atins, s-a prăbuşit vrând să se îndepărteze'', a afirmat aripa militară a PKK, citată de Firat.

AFP precizează că nu a fost posibilă deocamdată verificarea informaţiei dintr-o sursă independentă. Statul major turc a afirmat miercuri că aparatul s-a prăbuşit după ce s-a lovit ''accidental'' de o linie de înaltă tensiune în provincia Sirnak, în sud-estul cu populaţie majoritar kurdă din Turcia, precizând că a fost deschisă o anchetă.

Sud-estul Turciei este teatrul unor confruntări sângeroase între forţele de securitate turce şi PKK, o organizaţie calificată drept ''teroristă'' de către Ankara şi aliaţii săi occidentali, conform Agerpres. Prăbuşirea elicopterului a provocat o puternică emoţie în Turcia, unde funeraliile militarilor au fost transmise în direct la principalele canale de televiziune.