Dragnea, despre vizita lui Iohannis în SUA: 'Trebuie să ştim şi noi'

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 09-06-2017 13:01

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat vineri că întâlnire lui Klaus Iohannis cu Donald Trump este un lucru bun pentru România, însă dacă şeful statului şi-a luat vreun angajament faţă de partea americană, aceste chestiuni trebuie discutate şi cu liderii politici autohtoni.

Întrebat cum răspunde la comentariile preşedintelui cu privire la presupusa tensiune dintre Coaliţia PSD-ALDE şi premier, liderul PSD a răspuns: "Îi transmit domnului Iohannis succes în SUA, pentru că este important ca preşedinte României să aibă succes în vizita în America. Este important pentru că România este ţara noastră comună. Îl asigur şi direct şi public că nu se întâmplă nimic în ţară atâta timp cât este în SUA.

Vezi și: Schimbare de ULTIMĂ ORĂ: Iohannis și Trump, declarație comună

Vezi şi: Modificarea CODURILOR PENALE, amânată după decizia CCR

Dragnea a precizat că nu s-a consultat cu Iohannis înainte de plecarea acestuia în SUA, pentru că preşedintele "nu are nevoie de consilierea" sa.

Preşedintele PSD a comentat şi afirmaţiile lui Tăriceanu, cel care spunea că Iohannis ar trebui să vină în Parlament să explice rezultatele vizitei în SUA. "Nu ştiu dacă e nevoie să vina în parlament preşedinte după acestă vizită. Cred că va face publice rezultatele discuţiilor şi eventual vor fi discuţii cu liderii politici din ţară dacă acolo s-a stabilit ceva important. Dacă şi-a luat ceva angajamente, trebuie să ştim şi noi, pentru că noi le vom pune în practică", a declarat Dragnea.

Liviu Dragnea a mai apreciat că pentru România întâlnirea lui Iohannis cu Trump "este un lucru bun". "Este important câtă substanţă au aceste discuţii şi întâlniri şi ce se întâmplă după, dar este o întâlnire bună", a precizat preşedintele PSD.