Organizatorul celor două atacuri de la Teheran, UCIS

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 11-06-2017 09:30

Iranul a anunţat că forţele sale de securitate l-au eliminat sâmbătă pe organizatorul celor două atacuri care au avut loc miercurea trecută la Teheran şi care s-au soldat cu moartea a 17 persoane, în timp ce măsurile de securitate au fost întărite pe teritoriul ţării pentru a preveni şi alte posibile atacuri, relatează agenţia Reuters, scrie agerpres.ro

Gruparea Stat Islamic a revendicat responsabilitatea atacurilor din parlamentul ţării şi de la Mausoleul ayatolahului Ruhollah Khomeini, fondatorul Republicii Islamice Iran.

RĂSTURNARE de SITUAȚIE în cazul lui Boureanu: Poliția a făcut PUBLICĂ ÎNTREAGA FILMARE / VIDEO


''Organizatorul şi principalul conducător al atacurilor teroriste de la parlament şi Mausoleul lui Khomeini a fost ucis astăzi (sâmbătă) de către forţele de securitate'', a declarat ministrul iranian de interne, Mahmoud Alavi, citat de agenţia de presă Tasnim.

Christoph Daum - De ce să demisionez? La București toată lumea mă roagă să rămân


Potrivit declaraţiilor lui Alavi, luna trecută, Ministerul Informaţiilor a indentificat şi anihilat ''aproape zilnic'' câte ''un grup terorist'', dar nu a făcut publice informaţiile pentru a nu semăna panică în rândul opiniei publice. 

Autorităţile iraniene au arestat, de asemenea, şapte persoane pe care le suspectează că i-au ajutat pe militanţii implicaţi în atacuri, a indicat un oficial din domeniul justiţiei Ahmad Fazelian. Suspecţii, care ar fi oferit sprijin echipei teroriste, au fost reţinuţi în Fardis, la circa 50 de km vest de Teheran, a precizat Fazelian, citat de agenţia de presă Mizan. 

Vineri, autorităţile iraniene au anunţat arestarea a 41 de suspecţi în legătură cu atacurile de la Teheran.