Moarte suspectă în Rusia: Ucigașul jurnalistei Anna Politkovskaia a murit după gratii

Autor: Cristi Selaru
Publicat: 16-06-2017 12:19
Actualizat: 16-06-2017 13:24

Organizatorul asasinatului jurnalistei ruse Anna Politkovskaia a decedat în închisoare, unde ispăşea o pedeapsă pe viaţă, au anunţat avocata sa şi administraţia penitenciară, transmite AFP.

Lom-Ali Gaitukaiev, de origine cecenă, găsit vinovat de organizarea în octombrie 2006 a asasinării jurnalistei de investigaţii, a încetat din viaţă în urma unei maladii a ficatului, a declarat avocata sa Elena Harionovskaia, citată de agenţia de presă Interfax.

Citește și: Minte de guvernanți: N-au internet, iar unii nu au nici energie electrică, dar statul îi OBLIGĂ să aibă POS-uri la magazine

'Avea o maladie gravă a ficatului, a fost tratat timp de doi ani, dar chiar şi medicii de la Moscova au spus că boala era incurabilă. A murit sâmbătă', a declarat avocata, fără a preciza în ce închisoare s-a produs decesul, scrie agerpres.ro.

Informaţia a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a administraţiei penitenciare a Rusiei (FSIN), Inna Makedonskaia, potrivit Interfax.

Citește și: Încă un VIOL ZGUDUIE România: O minoră a fost BATJOCORITĂ de doi tineri, care au răpit-o, sechestrat-o și abuzat-o SEXUAL

Lom-Ali Gaiukaiev era unchiul lui Rustam Mahmudov, care a fost găsit la rândul lui vinovat de împuşcarea Annei Politkovskaia, asasinată la intrarea în imobilul în care ea locuia. Mahmudov a primit tot închisoare pe viaţă şi în prezent îşi ispăşeşte pedeapsa.

Instanţa l-a mai condamnat la 20 de ani de detenţie pe un poliţist din Moscova, Serghei Hadjikurbanov, pentru participare la pregătirea asasinatului.

Citește și: Ea e poștărița care a ascuns, în apartamentul său, DOUĂ TONE de scrisori nelivrate

După mai bine de 10 ani de la asasinarea Annei Politkovskaia, care a produs o vie emoţie în întreaga lume, comanditarii crimei încă nu au fost identificaţi de justiţia rusă, menţionează AFP.