S-a constituit prima Asociațe tip SMURD privată din România

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 22-06-2017 09:00

“ASOCIAȚIA SOCIETĂȚILOR PRESTATOARE DE SERVICII ÎN SITUAȚII DE URGENȚĂ (A.S.P.S.S.U)” nu are scop patrimonial, este nepartizană politic şi acționează în beneficiul public.

Asocuația este condusă de fostul deputat ALDE Georgică Dumitru și își propune sporirea performanțelor în domeniul specific, printr-o mai bună reprezentare a societăților prestatoare de servicii în Situații de Urgență în relația cu autoritățile, prin inițierea și menținerea unui dialog eicient cu acestea. Negocierea cu autoritățile competente ın̂ vederea accesării programelor europene.

Propunerea unor măsuri legislative și administrative necesare pentru ın̂ tărirea, menținerea și dezvoltarea sistematicăa intereselor comune ale membrilor. Reprezentarea intereselor membrilor ın̂ afara teritoriului României, prin ın̂ cheierea unor contracte cu organisme similare ori prin ailierea la organisme internaționale neguvernamentale din domeniu.

Acordarea de sprijin membrilor săi la obținerea de la autoritățile competente a avizelor necesare funcționării membrilor, precum și dezvoltării activității acestora, promovarea acțiunilor având drept scop inanțarea acestora (contracte cu investitori, inanțatori, bănci). Desfășurarea de activități de producție editorială, publicare cărți, reviste, cataloage, pe cont propriu sau/și ın̂ colaborare cu instituții publice sau private.Colaborarea, ın̂ parteneriat, cu instituțiile statului, instituțiile private, societatea civilăși publicul larg, alte organizații și instituții interne și externe ın̂ vederea realizării scopului propus.

Promovarea oricărei activități, în̂ deplină concordanță cu legile în vigoare, care servește scopului și obiectivelor Asociației. inițiativă, implicare și cooperare, voluntariat, prietenie, respect și sprijin reciproc, transparență, echitate, competență, responsabilitate, principialitate, legalitate, durabilitate.