Verdict CJUE: Ungaria încalcă legislaţia europeană

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 22-06-2017 14:13

Legislaţia ungară cu privire la autorizarea jocurilor de noroc online nu este compatibilă cu principiul liberei circulaţii a serviciilor, a decis joi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), potrivit MTI, transmite agerpres.

Instanţa europeană cu sediul la Luxemburg a menţionat că legislaţia ungară limitează, într-o manieră discriminatorie şi prin natura lipsită de transparenţă, posibilitatea operatorilor din alte state membre de a organiza astfel de jocuri de noroc în Ungaria.

Distrugerea moscheii istorice din Mosul, începutul sfârşitului pentru Statul Islamic - FOTO/VIDEO

În anul 2014, autorităţile ungare au stabilit că Unibet International, o companie cu sediul în Malta, furniza servicii legate de jocurile de noroc chiar dacă nu deţinea autorizaţia necesară în Ungaria pentru a desfăşura o astfel de activitate, a explicat CJUE într-un comunicat de presă.

Autorităţile ungare au dispus ca accesul din Ungaria la site-urile companiei să fie blocat temporar, iar ulterior i-au impus o amendă acestei companii.

CJUE a decis că legislaţia ungară care interzice organizarea jocurilor de noroc fără autorizare prealabilă din partea autorităţilor administrative constituie o limitare a principiului liberei circulaţii a serviciilor în interiorul Uniunii Europene.

Potrivit legislaţiei ungare, operatorilor de jocuri de noroc li se cere, pentru a dovedi că sunt 'de încredere', să demonstreze că au realizat pentru cel puţin 10 ani o activitate care implică organizarea de jocuri de noroc în Ungaria: Instanţa europeană a decis că o astfel de cerinţă constituie o diferenţă de tratament întrucât plasează operatorii de jocuri de noroc din alte state membre în dezavantaj în comparaţie cu operatorii ungari, care pot îndeplini mai uşor cerinţele respective.