Donald Trump afirmă că nu deţine înregistrări ale discuţiilor sale cu James Comey

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 22-06-2017 21:24

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a afirmat joi că nu deţine înregistrări ale discuţiilor sale cu fostul director al FBI James Comey, după săptămâni de speculaţii pe care el însuşi le-a alimentat, transmite AFP. "Nu ştiu dacă există 'benzi' sau înregistrări ale conversaţiilor mele cu James Comey, dar nu am făcut nimic şi nu deţin astfel de înregistrări", a scris Donald Trump într-o serie de mesaje pe Twitter.

La câteva zile după ce l-a demis pe James Comey la 9 mai, preşedintele american s-a referit la posibile înregistrări ale discuţiilor cu acesta. "James Comey ar face bine să spere că nu există 'înregistrări' ale conversaţiilor noastre, înainte de a începe să facă dezvăluiri presei!", a ameninţat el.

Întrebat la începutul lui iunie cu prilejul unei audieri în Congres, James Comey a afirmat că nu are niciun fel de probleme în acest sens. "Mi-am ales cuvintele cu grijă. Am văzut mesajul de pe Twitter în legătură cu înregistrările. Sper să existe înregistrări". a declarat el. Până la demiterea neaşteptată, la 9 mai, la ordinul preşedintelui, James Comey superviza o anchetă a FBI asupra contactelor dintre membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump şi guvernul rus, suspectat de serviciile americane de informaţii că a încercat să influenţeze alegerile prezidenţiale din 2016 în favoarea omului de afaceri republican.

În cursul unei audieri extraordinare în Senat, fostul director al FBI a afirmat sub jurământ că preşedintele i-a cerut "fidelitate" şi să renunţe la partea din ancheta rusă implicându-l pe generalul Michael Flynn, fostul său consilier pe probleme de securitate naţională. Dacă acest aspect va fi confirmat, ar putea constitui o tentativă de obstrucţionare a justiţiei, conform Agerpres. Casa Albă a dezminţit aceste afirmaţii, iar Donald Trump l-a acuzat pe fostul director al FBI că spune minciuni, declarându-se pregătit să depună mărturie sub jurământ.