Fost premier israelian, ELIBERAT anticipat din închisoare

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 29-06-2017 10:56

Fostul premier israelian Ehud Olmert, în vârstă de 71 de ani, care ispăşea o pedeapsă de 27 de luni închisoare pentru corupţie, ar putea beneficia de o eliberare anticipată, a anunţat joi avocatul său, informează AFP, conform agerpres.

"Comitetul (pentru eliberare condiţionată) a acceptat toate argumentele noastre", a declarat Shani Illouz la radioul public israelian. "Olmert va fi eliberat duminică", a precizat el, recunoscând totodată că Ministerul Justiţiei ar putea face recurs.

ALERTĂ în Germania. O inchisoare este EVACUATĂ după descoperirea unei bombe

Dacă Olmert va fi eliberat duminică, înseamnă că el a ispăşit două treimi din pedeapsă. Şef al guvernului israelian din 2006 până în 2009, Ehud Olmert, la închisoare din februarie 2016, este primul premier al Israelului care a fost condamnat la închisoare cu executare.

El a fost spitalizat la 20 iunie după ce a acuzat dureri în piept.

Multă vreme unul dintre oamenii forte ai vieţii politice israeliene, Olmert se află în centrul unei polemici după o percheziţie efectuată la mijlocul lui iunie în birourile editorului său în vederea confiscării manuscriselor şi memoriilor sale la care el scrie în prezent.

Ehud Olmert este ultimul premier care a purtat negocieri pentru pace - intense, dar fără rezultat - cu palestinienii.