S-a DECIS: cu cine joacă Halep în turul III la Wimbledon

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 06-07-2017 12:00

Simona Halep a ajuns în turul III la Wimbledon, dar în această fază va avea parte de un duel dificil. Halep va juca cu Shuai Peng, cea care a trecut în două seturi de Carla Suarez Navarro.

Citește și: Simona Halep, la un pas de DESCALIFICARE: Gest nesportiv al româncei la Wimbledon

Halep, a doua favorită la All England Club, a învins-o cu 7-5, 6-3 pe brazilianca Beatriz Haddad Maia, în timp ce Peng a petrecut doar puţin mai mult de oră pe teren în faţa lui Suarez Navarro, care a pierdut cu un dublu 6-2.

Jucătoarea care ocupă locul 37 în clasamentul WTA este la un singur pas de egalarea celui mai bun rezultat personal la Wimbledon, pe tabloul de simplu. Chinezoiaca a jucat de trei ori în optimi la Londra, în 2011, 2012 şi 2014, informează Digisport.

Totuşi, cea mai bună performanţă individuală la simplu într-un turneu de Grand Slam o reprezintă semifinala reuşită la US Open, în 2014. În acelaşi an, a câştigat titlul la dublu la Roland Garros, iar cu un an înainte s-a impus tot la dublu la Wimbledon.

De altfel, Peng este o specialistă a probei de dublu, lucru confirmat de faptul că a ocupat locul 1 în clasamentul mondial, la începutul lui 2014.

Va fi prima întâlnire din circuit între cele două jucătoare, despărţite de 35 de poziţii în ierarhia mondială.