Acuzaţii grave la adresa lui Mircea Lucescu: 'Ce atinge devine ridicol, o farsă'

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 06-07-2017 21:07

Mircea Lucescu a fost făcut praf de ruși: ”Ce atinge devine ridicol, o farsă! Totul e putred și miroase urât!”. Era poreclit ”Budulai”, după un personaj de etnie romă. Eternele lamentări ale lui „Il Luce” au fost sancționate din nou, deosebit de dur, de presa din Rusia.

Mircea Lucescu a fost făcut praf de Soviețki Sport, după ce a repetat că n-a reușit la Zenit din pricina arbitrajelor. Într-un editorial din Sovețki Sport, Alexei Andronov îl atacă violent. „Lasă-ne în pace, te rugăm! Ajunge cu atâtea scâncete, devii plictisitor. Ar trebui să-și pună o insignă cu mesajul «Cântecul nostru e bun, să-l mai cântăm o dată». De 20 de ani îl urmăresc și nu s-a schimbat. Vorba proverbului «Câinele bătrân nu poate fi învățat trucuri noi»”.

„Și fanii lui Zenit au înțeles cât de ridicol devine tot ceea ce atinge Lucescu, iar când atinge de mai multe ori se transformă în farsă. Totul e putred, miroase urât. Și la Șahtior arunca vina pe toți la înfrângeri în afară de el, arbitrii, terenurile, copiii de mingi, strigând «Bravo, federația».

N-are egal în arta scuzelor, provocărilor și diversiunii. I-a insultat pe tehnicienii rivali și în Ucraina, pe Gazzaev, Semin, Demianenko, Mihailicenko și pe Rebrov. Nimeni nu se ridică la nivelul lui. De ce s-ar fi comportat altfel în Rusia?”, e concluzia lui Andronov, conform libertatea.ro. Jurnalistul susține că, la Donețk, Lucescu era poreclit „Budulai”, personaj de etnie romă dintr-un serial sovietic din anii ’80.