Cadoul PSD pentru teritoriu: LIBER la cheltuit banii publici la discreție

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 08-07-2017 16:14

Parlamentul a modificat  legea 140/2017, Legea administrației locale, iar în urma aceste modificări actele autorităților administrației publice locale pot fi adoptate fără a fi fundamentate, semnate, contrasemnate sau avizate din punct de vedere tehnic sau al legalității și, mai ales, produc efecte juridice depline.

Citește și: Avertisment al lui Radu Tudor pentru Liviu Dragnea: Ce s-ar putea întâmpla în interiorul PSD

Citește și: Incredibil! Ce pensie alimentară primește Eba de la tatăl copiilor săi

Citește și: Se îngroaşă rău de tot gluma. Cu Liviu Dragnea/ ANALIZA

Legea a fost adoptată în Senat pe 15 mai și promulgată de președintele Klaus Iohannis pe data de 15 iunie.

Legiuitorul merge mai departe si spune ca in cazul producerii unor consecinte vatamatoare este angajata exclusiv raspunderea juridica a semnatarilor. Insa, potrivit legii adoptate, primarii vor fi mai greu de anchetat iar functionarii din subordine sunt constransi sa avizeze actele emise de primar sub ameninarea raspunderii civile sau penale, informează Revista 22.

"Actele autoritatilor administratiei publice locale aprobate sau emise fara a fi fundamentate, semnate, contrasemnate sau avizate din punct de vedere tehnic sau al legalitatii, produc efecte juridice depline, iar in cazul producerii unor consecinte vatamatoare este angajata exclusiv raspunderea juridica a semnatarilor", se arată în articolul 5 din Legea 140/2017.

"Primarul, presedintele consiliului judetean, presedintele de sedinta al consiliului local si al municipiului Bucuresti, precum si persoana imputernicita sa exercite aceasta functie, prin semnare, investesc cu formula de autoritate executarea actelor administrative emise sau adoptate in exercitarea atributiilor care le revin potrivit legii", se arată mai departe, în legea adoptată.