Ministru în Guvernul Tudose, legături cu un oligarh moldovean cercetat pentru corupţie

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 12-07-2017 11:09
Actualizat: 12-07-2017 12:27

Ministrul pentru Mediul de Afaceri din Guvernul Tudose, Ilan Laufer, tânărul care a ajuns ministru la câţiva ani după ce a pozat la bustul gol pentru o revista glossy, l-a împrumutat „în nume pesonal” pe un anume Alexandru Pincevskii cu suma de 61.000 euro.

Potrivit stirilekanald.ro, informaţia apare în declaraţia de avere a Ministrului pentru IMM-uri. Cu o avere evaluată în 2010 la 100 milioane euro, Pincevschii a fost mult timp considerat al patrulea cel mai bogat moldovean.

Vezi şi: Legea salarizării unice, bumerang pentru PSD. Dezastrul ascuns în strategia de acoperire a pensiilor și salariilor

Pincevschii a avut însă probleme destul de mari în ultima vreme. În aprilie, el a fost reţinut de ofiţerii anticorupţie din Moldova, într-un dosar legat de „aranjarea” unor licitaţii privind parcările din Chişinău. În plus, holdingul sau, Elita 5, s-a prăbuşit, iar Pincevschii l-a vândut.

Relaţia de prietenie dintre Pincevschii şi Laufer este recunoscută la Chişinău, unde s-a scris că cei doi ar fi făcut afaceri împreună. Afaceristul moldovean a fost, de altfel, şi la nunta lui Ilan cu Alina.