Djokovic intenționează să ia 'o pauză lungă' din cauza problemelor medicale

Autor: Andrei Radu
Publicat: 13-07-2017 11:47

Tenismanul sârb Novak Djokovic, fostul lider al clasamentului ATP, intenționează să ia "o pauză lungă" și să se spună, poate, unei intervenții chirurgicale la cotul drept, după ce a abandonat miercuri în sferturile de finală ale turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, în fața cehului Tomas Berdych.

"Există posibilitatea de a mă opera, așa cum mi s-a propus, însă nu cred că ar fi bine. Apoi, a fi operat sau otrăvit cu pastile... niciuna dintre soluții nu este bună. Concluzia logică este că am nevoie de repaus și de o pauză cât mai lungă", a explicat Djokovic în cursul unei conferințe de presă, precizând că durerile de la cotul său drept l-au făcut să sufere "de un an și jumătate".

Citește și: Ce vilă de lux are Simona Halep! Cum arată IMPRESIONANTUL imobil și ce valoare URIAȘĂ ar avea

"Specialiștii nu s-au exprimat foarte clar. Ei vorbesc de operație, de diferite opțiuni. Nimeni nu este sigur de ceea ce trebuie făcut. Cât timp durerile au venit și au trecut, nu a fost o problemă. Acest lucru a mers șapte, opt, zece luni. Însă acum, de aproximativ șapte luni, asta nu mai funcționează foarte bine", a dezvăluit jucătorul sârb, în vârstă de 30 ani, conform Agerpres.

"Cu cât joc mai mult, cu atât este mai rău. Da, cred că o pauză este ceva ce trebuie să iau o considerare. Vom vedea cum se vor puta rezolva lucrurile, însă singurul lucru la care mă gândesc este repausul. Poate că o pauză lungă este necesară, nu neapărat doar din cauza accidentării mele, ci și pentru starea de spirit", a adăugat "Nole".

În urma abandonului său de la Wimbledon, Novak Djokovic nu mai poate spera să redevină numărul unu mondial, poziție pe care o va păstra luni britanicul Andy Murray, în ciuda înfrângerii pe care acesta a suferit-o miercuri în fața americanului Sam Querrey.