MĂCEL la Wimbledon: Roger Federer rescrie ISTORIA tenisului, după victoria în fața lui Cilic

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 16-07-2017 18:11

Elvețianul Roger Federer rescrie istoria tenisului, după un nou trofeu câștigat la Wimbledon. Elvețianul în vârstă de 35 de ani s-a impus în finala din 2017 împotriva croatului Marin Cilic, 6-3, 6-1, 6-4.

Roger Federer este la al optulea trofeu la Wimbledon, record absolut, în a 11-a finală la turneul londonez;

Roger Federer a atins cota 19 trofee de Grand Slam, alt record absolut în Era Open. Al doilea în clasament este Rafael Nadal, cu 15, urmat de Pete Sampras, 14;

Federer s-a impus pentru prima oară la Wimbledon după 2012. Au trecut 14 ani de când elvețianul considerat cel mai mare jucător din istorie a ridicat pentru prima oară singurul trofeu de Grand Slam disputat pe iarbă.

Federer a egalat performanța lui Bjorn Borg, de a câștiga Wimbledonul fără să piardă un set. Borg a reușit această performanță în urmă cu 41 de ani, în 1976. E pentru a cincea oară în turneul masculin când se întâmpla asta, cu tot cu meciurile disputate înainte de Era Open. La 35 de ani și 342 de zile, Federer a devenit cel mai bătrân jucător din Era Open care se impune la Wimbledon.

 

Este pentru prima oară din 2009 când Roger Federer câștigă două Grand Slam-uri într-un singur an: Australian Open și Wimbledon.