Efectele dietei mediteraneene asupra creierului / STUDIU

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 28-07-2017 15:23
Actualizat: 28-07-2017 16:26

Persoanele în vârstă care urmează o dietă mediteraneană au mai multe șanse să-și păstreze tinerețea creierului prin menținerea volumului acestuia în ciuda tendinței naturale de descreștere determinată de procesul de îmbătrânire, potrivit unui nou studiu publicat în numărul din această lună al jurnalului medical ”Neurology” editat de Academia Americană de Neurologie, informează Science Daily preluat de EXQUIS.

Oamenii de știință au colectat informații privind obiceiurile alimentare a 967 de persoane din Scoția care nu fuseseră diagnosticate cu demență. Dintre acestea, 562, cu vârste de circa 73 de ani, au trecut printr-un test de imagistică prin rezonanță magnetică (IRM) cu ajutorul căruia creierele le-au fost scanate.

S-a măsurat astfel volumul total al acestui organ, dar și cel al materiei cenușii și grosimea cortexului — învelișul exterior al creierului. Din acest grup, 401 persoane au revenit pentru o analiză IRM trei ani mai târziu, la vârsta de circa 76 de ani. Au fost efectuate aceleași măsurători care au fost ulterior comparate cu modul în care:::::::

ÎNTREGUL STUDIU POATE FI CONSULTAT AICI///