Încă un politician a fost CONDAMNAT: Câți ani va sta în PUȘCĂRIE

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 28-07-2017 19:38
Actualizat: 28-07-2017 19:51

Gheorghe Anghel, fost primar al municipiului Caracal, a fost condamnat vineri de Tribunalul Olt la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul finanţării ilegale a echipei locale de fotbal, sentinţa nefiind definitivă.

Pe lângă pedeapsa principală de trei ani şi şase luni de închisoare, Gheorghe Anghel a primit şi o pedeapsă complementară constând în interzicerea unor drepturi, pe o perioadă de doi ani şi şase luni, scrie agerpres.ro.

Citește și: Veste bună în tenisul românesc! A rămas însărcinată

Pedepse cu executare au mai primit fostul director al Întreprinderii de Gospodărire Orăşenească (IGO) Caracal, Stelian Veselin (trei ani şi şase luni de închisoare), şi fostul trezorier al echipei FC Caracal, Victor Botezatu (doi ani de închisoare).

Alţi doi inculpaţi - Petre Neacşu şi Artemiza Pisică - au primit pedepse cu suspendare, în timp ce Cristian Georgescu, fost comisar la Garda Financiară Olt, a fost achitat.

Citește și: Simona Halep dă lovitura! Și-a deschis o nouă afacere

Instanţa a mai dispus achitarea inculpaţilor din dosar pentru infracţiunile de grup infracţional organizat, reţinerea şi nevărsarea cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.

Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Citește și: Minodora a rupt tăcerea după moartea Denisei! Nu s-a mai putut abține

Procurorii DIICOT, care au instrumentat dosarul, susţin că în perioada 2010 - 2013, la nivelul municipiului Caracal, s-ar fi constituit un grup infracţional organizat. Acesta era format iniţial din Gheorghe Anghel (fost primar al municipiului Caracal), Stelian Veselin (director al unei societăţi comerciale) şi Cristian Georgescu (fost comisar la Garda Financiară Olt) şi ar fi avut ca scop sustragerea de sume substanţiale de bani în dauna Primăriei Caracal şi a unei societăţi comerciale pentru susţinerea echipei de fotbal locale şi însuşirea unor sume mari de bani prin mijloace frauduloase.

Prin activitatea infracţională conjugată şi prin mijloace frauduloase, gruparea ar fi creat un prejudiciu total de 6.039.550 lei.

Citește și: De tot râsul! Mircea Badea, ironie fără precedent la adresa lui Dragnea și a șefei DNA. Vezi aici cum arătau cei doi în tinerețe

Echipa de fotbal FC Caracal a evoluat în Divizia C până în anul 2013, când a fost desfiinţată. Stelian Veselin a fost preşedinte al FC Caracal şi director al IGO Caracal, societate al cărei acţionar majoritar a fost Consiliul Local Caracal. O parte importantă a finanţării echipei de fotbal a fost asigurată din sponsorizările de la IGO.