Scandal în SUA: Trump i-a DESFIINȚAT pe republicani după eșecul reformei legii lui Obama

Autor: Andrei Radu
Publicat: 30-07-2017 14:45
Actualizat: 30-07-2017 15:41

Preşedintele american Donald Trump i-a criticat sâmbătă pe republicanii din Congres, după eşecul reformei sale a sistemului de sănătate, şi a ameninţat că va ataca beneficiile de sănătate de care au parte aleşii, potrivit AFP.

În noaptea de joi spre vineri, camera inferioară a Congresului a fost chemată să se pronunţe asupra unei abrogări 'a minima' a Obamacare, legea emblematică privind sistemul asigurărilor de sănătate a fostului preşedinte democrat Barack Obama şi pe care care republicanii promit de şapte ani că o vor abroga.

Citește și: ALERTĂ - La un pas de un nou 9/11: Atac terorist care viza doborârea unui avion, DEJUCAT în Australia

Însă senatorul republican John McCain şi senatoarele republicane Susan Collins şi Lisa Murkowski au votat împotrivă, alături de democraţi, ridicând la 51 împotriva a 49 numărul vocilor care se opun acestei abrogări parţiale a Obamacare.

"Dacă o nouă lege privind asigurările de sănătate nu este aprobată rapid, beneficiile pentru companiile de asigurări şi beneficiile pentru membrii Congresului se vor încheia imediat", a ameninţat Donald Trump într-o postare pe Twitter, conform Agerpres.

Donald Trump a făcut apel la aleşi, într-o serie de postări furioase, să acţioneze pentru ca această reformă să treacă, astfel încât ei să nu fie luaţi drept 'laşi'.

Citește și: Situaţie INCREDIBILĂ la Casa Albă! Cum a ajuns Donald Trump MOTIV de DIVORŢ

Totuşi, nu este sigur că aceste ameninţări vor fi urmate de efecte.

Unii republicani nu doar că au tăiat orice speranţă de reformă rapidă a Obamacare, dar Senatul, unde sunt majoritari, a adoptat de asemenea cu cvasi-unanimitate şi în ciuda opoziţiei lui Donald Trump sancţiuni împotriva Rusiei pentru presupusa sa implicare în alegerile prezidenţiale americane.