De ce nu e bine să mănânci desert după friptură

Autor: Andrei Radu
Publicat: 31-07-2017 10:37

Viața fără desert ar fi foarte tristă. Trebuie să recunoaștem cu toții că avem mult mai mult spor la mâncat atunci când știm că atunci când vom termina ne așteaptă o recompensă dulce. Consumat în cantități moderate, zahărul poate avea influențe pozitive asupra sănătății. Acesta îți stimulează creierul și ai mult mai multă energie, dar și o capacitate de concentrare mai mare. De asemenea, întreaga stare de spirit îți este schimbată, iar tu radiezi de fericire.

Multe persoane mănâncă ceva dulce după masă, indiferent că au consumat înainte legume, brânzeturi sau carne. Deși ai crede că este în regulă să mănânci desert după o masă copioasă cu carne, noile studii arată că această combinație poate avea consecințe negative asupra sănătății.

Citește și: Cum încearcă diverse ţări din lume să încurajeze vaccinarea. UNDE se situează România

De ce să nu mănânci niciodată desert după friptură

Ne place să deosebim mâncarea sănătoasă de cea nesănătoasă, însă câți dintre noi știu ce se întâmplă atunci când amestecăm cele două feluri de mâncare? Conform unui studiu recent, zahărul consumat după o masă copioasă cu proteine îți poate provoca multe neplăceri. Zahărul poate fi atât sub formă de băuturi cu fructe sau carbogazoase, cât și sub formă de desert, anunță Divahair.ro.

Conform rezultatelor studiului, aproximativ o treime din caloriile din desert rămân în organism, grăsimile nu mai sunt procesate la aceeași capacitate și este nevoie de mult mai multă energie pentru a digera alimentele. „Toate aceste lucruri duc la o deficiență metabolică, fapt ce rezultă în acumularea de kilograme în plus”, afirmă doctorul Shanon Casperson, cel care a condus acest studiu.