Barcelona încearcă să se acopere după iminenta plecare a lui Neymar: A plusat pentru un star brazilian

Autor: Andrei Radu
Publicat: 01-08-2017 13:14

Marți poate fi o zi crucială pentru FC Barcelona. După aproape trei săptămâni de speculații, Neymarar putea să se despartă de echipă și să semneze un contract cu vicecampioana din Ligue 1, PSG. Catalanii consideră că Neymar este în drum spre Qatar pentru a încheia mutarea sa în capitala franceză. Brazilianul are o clauză de reziliere în valoare de 222 de milioane de euro, în timp ce PSG are nevoie în total de o jumătate de miliard de lire sterline pentru a-l aduce și a-l plăti pe Neymar în următorii ani.

În cazul în care internaționalul brazilian pleacă de azi de la Barcelona, catalanii vor trebui să-l înlocuiască. Ei au două variante: Philippe Coutinho de la Liverpool și Antoine Griezmann de la Atletico Madrid. În cazul primului fotbalist menționat, ”cormoranii” au respins deja o ofertă de la Barcelona de 80 de milioane de euro. În cursul serii de luni, catalanii au revenit asupra ofertei și au mărit suma propusă exact la cât cereau inițial ”cormoranii”. Potrivit jurnalistilor iberici, Barcelona a oferit 100 de milioane de euro pentru Coutinho.

Citește și: Transfer bombă pentru Milan înaintea returului cu Craiova de pe San Siro: Echipă stelară pentru Montella

Deci o majorare de 20 de milioane de euro după prima ofertă a catalanilor. Nici această ofertă nu mai este pe placul englezilor care cer acum alte 50 de milioane de euro. Jurgen Klopp a fost vehement atunci când s-a pronunțat în cazul fotbalistului său. ”Coutinho nu este disponibil pentru vânzare. Nu există altă interpretare a acestui fapt”, a spus germanul, conform Digisport.ro.

34 de goluri în 138 de meciuri a reuşit Coutinho pentru Liverpool

Coutinho, jucător care a fost dorit și de PSG, mai are contract până în 2022 cu Liverpool şi mai este dorit de Barcelona şi Bayern Munchen.

Coutinho a ajuns pe Anfield în 2013, atunci când a fost cumpărat de la Inter în schimbul a 10 milioane de euro.