Cinci anarhişti italieni, ARESTAŢI după mutilarea unui poliţist din forţele speciale

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 03-08-2017 12:46

Cinci militanţi anarhişti, suspectaţi că au plasat un colet capcană a cărui explozie a mutilat un poliţist pirotehnist pe 1 ianuarie în oraşul italian Florenţa, au fost interpelaţi joi, a anunţat poliţia italiană, citată de AFP, potrivit agerpres.

Poliţistul şi-a pierdut o mână şi un ochi în explozia coletului capcană, plasat în faţa vitrinei unei librării de extrema dreaptă din Florenţa.

Citeşte şi: SUA schimbă legea imigraţiei. Green Cardul va fi acordat în funcţie de merit

Militanţii anarhişti au fost arestaţi pentru ''tentativă de omor a poliţistului pirotehnist'', a precizat poliţie.

Dispozitivul exploziv a atras atenţia unei patrule de poliţie. În momentul în care pirotehniştii se apropiau de faţada librăriei situate în centrul istoric al Florenţei, capitala regiunii Toscana, dispozitivul a explodat. El era prevăzut cu un sistem de detonare cu întârziere, potrivit anchetatorilor.

Librăria vizată este apropiată mişcării Casa Pound, apărută la Roma în 2003, după ocuparea imobilului de către militanţi ai extremei drepte. Mişcarea ar avea în prezent mai multe sute de membri, care manifestează constant împotriva Uniunii Europene şi a imigraţiei.

În cursul unei vaste operaţiuni care a avut loc joi şi la care au participat circa 200 de membri ai forţelor de ordine, poliţia a interpelat alţi trei anarhişti din cauza unei presupuse implicări a lor într-un atac cu bombe incendiare împotriva unei cazărmi de la periferia Florenţei.