Adrian Năstase despre perchezițiile DNA la Guvern: 'Mă deranjează că un jurnalist de bună credință intră în acest proces de hărțuire'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 05-08-2017 20:40
Actualizat: 05-08-2017 20:45

Fostul premier Adrian Năstase a vorbit despre perchezițiile DNA de la sediul Guvernului, precizând că este a doua oară când procurorii anticorupție încearcă să se impună în relația cu Guvernul. Năstase a vorbit și despre posibilitatea ca această anchetă să fie orientată împotriva postului de televiziune B1 TV, informează DC News.

”Mi se pare absolut anormal ca, la un moment dat, partidul să arunce direct sau indirect o anumită informație în legătură cu o persoană, o instituție și așa mai departe, iar persoana respectivă, instituția să aștepte o lună, un an, cinci ani cu o acuzație deasupra capului, fără să aibă posibilitatea de a da niște explicații. Ce se întâmplă cu directiva UE privind consolidarea nevinovăției? E adevărat, termenul de implementare este până-n primăvara lui 2018, dar este aceeași problemă de a accepta că o persoană acuzată de diverse lucruri, inclusiv de către procurori DNA, rămâne cu acest statut de prezumție de nevinovăție până la o hotărâre definitivă de condamnare”, a declarat Adrian Năstase, la Antena 3.

Lia Olguța Vasilescu, declarație CONTROVERSATĂ: 'Te-ai pensionat, la revedere!'

Referitor la legătura dintre acestă anchetă și B1 TV, fostul premier a precizat: ”Este a doua încercare pe care DNA-ul o face pentru a se impune, pentru a face să prevaleze cumva poziția sa în relația cu Guvernul. Prima a fost ancheta referitoare la OUG 13 și acțiunile orientate spre examinarea problemelor nu atât de legalitate, cât de oportunitate, ceea ce este normal. Mai există o explicație: să fie o anchetă orientată împotriva postului de televiziune B1 TV (Alessandra Stoicescu: Pentru că vorbim despre o fostă jurnalistă de la B1?- n.r.). S-ar putea să fie această interpretare? Nu cred!”.

Decizie ȘOC luată de un cunoscut milionar, acuzat de spălare de bani: Renunță la toate afacerile

De asemenea, întrebat dacă este posibil ca procurorii să fi căutat o hârtie în care Liviu Dragnea să fi scris «-o pe X», în condițiile în care între fosta jurnalistă și șeful PSD a existat o legătură profesională, Adrian Năstase a spus: ”Jurnalista respectivă are un nivel foarte înalt de profesionalism. Chiar dacă venea de la B1, nu am avut niciodată ceva să-i reproșez. Mă deranjează că un jurnalist de bună credință intră în acest proces de hărțuire”.

Procurorii au descins luni seară la sediul Guvernului. Potrivit informațiilor inițiale, verificările au avut loc la Secretariatul General al Guvernului, condus în acest moment de Mihai Busuioc, demis de Sorin Grindeanu şi adus înapoi după moţiunea de cenzură.

O altă țintă a procurorilor ar fi fost sediul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul. Acesta se află tot la Palatul Victoria și e condus de Viorel Ilie.

Vizată de cercetări ar fi și Iulia Teodorescu, consilier la Secretariatul General al Guvernului, fostă purtătoare de cuvânt la Departamentul pentru Relația cu Parlamentul în Guvernul Cioloș și fostă jurnalistă.