Accident grav pe Valea Oltului. Trei persoane au murit, traficul este blocat

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 07-08-2017 08:04
Actualizat: 07-08-2017 09:11

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în județul Vâlcea, traficul rutier pe DN7 Brezoi - Sibiu este blocat, pe ambele sensuri, în zona localității Câineni, la kilometrul 230+ 300 de metri, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autovehicule.

Reperezentantul Infotrafic, Cătălin Bocai, a declarat la Antena 3 că este vorba despre o ciocnire frontală între un autotren şi o autoutilitară, care a avut loc înainte de ora 7. Traficul rutier ar putea fi reluat abia spre ora 9.

În urma accidentului, două persoane şi-au pierdut viaţa, iar o a treia a fost transportată la spital.

UPDATE 1: O a treia persoană implicată în accident şi-a pierdut viaţa.

UPDATE 2: După accident, cele trei persoane aflate în autoutilitară (dubă) au rămas încarcerate, la locul accidentului deplasându-se şi echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea care au intervenit pentru descarcerare şi acordarea de prin ajutor. 

"Accidentul de la Câineni a fost anunţat la ora 6,55. Sunt implicate un TIR şi o dubă şi s-au anunţat trei victime încarcerate, toate aflate în dubă. S-a acţionat pentru aproape o oră pentru descarcerarea victimelor şi acordarea primului ajutor. Cei trei ocupanţi ai dubiţei au decedat", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger, potrivit Agerpres.

Persoanele decedate sunt şoferul şi cei doi pasageri ai dubei, care se deplasa dinspre Sibiu spre Râmnicu Vâlcea. Accidentul a avut loc pe fondul vitezei excesive, pe o ploaie torenţială, şoferul autoautilitarei pierzând controlul într-o curbă, unde a intrat în TIR-ul care venea pe contrasens, au mai precizat reprezentanţii IPJ Vâlcea.