(UPDATE) CUTREMUR puternic într-o staţiune foarte apreciată de turiştii români - FOTO

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 08-08-2017 11:32
Actualizat: 08-08-2017 13:11

UPDATE 12:57. Un cutremur cu magnitudinea 5,3 a zguduit marţi sud-vestul Turciei, în apropierea staţiunii Bodrum de pe ţărmul Mării Egee, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Cutremurul s-a produs la 14 km sud-est de oraşul Bodrum, de pe malul Mării Egee, la o adâncime de 10 km, a precizat USGS. Nu se ştie până acum dacă au existat răniţi în urma seismului. Totuşi, notează AFP, multe persoane care se aflau la Bodrum s-au panicat şi au ieşit în stradă, temându-se că clădirile s-ar putea prăbuşi, a informat postul turc NTV.

Bodrum este o staţiune foarte populară şi este plină de turişti turci şi străini în lunile de vară, notează Reuters.

"Ne-am zguduit în timpul nopţii şi apoi din nou foarte puternic în această dimineaţă. Mi-am pus pantofii şi am mers în altă cameră care a fost zgâlţâită tot timpul, a durat mult timp", a declarat telefonic un martor pentru Reuters.

Cutremurul nu este singurul care a zguduit regiunea Mării Egee în această vară. Luna trecută, un seism puternic, cu magnitudinea între 6 şi 6,7, a provocat moartea a doi turişti pe insula grecească Kos şi rănirea a sute de persoane în Turcia şi Grecia, făcându-i pe oameni să iasă panicaţi pe stradă şi provocând haos şi în staţiunea Bodrum.

În iunie, un seism puternic cu magnitudinea 6,3 a lovit coasta vestică a Turciei şi insula greacă Lesbos, provocând moartea unei persoane şi zguduind clădiri şi în provincia turcă Izmir, şi în capitala greacă Atena.

Un cutremur puternic de pământ s-a înregistrat în urmă cu puţin timp în Turcia, într-o staţiune turistică din regiunea Bodrum. Bodrum şi staţoiunile din regiune sunt o destinaţie foarte populară şi pentru mii de turişti români.

Seismul a avut o magnitudine de 5,3 grade pe scara Richter, conform USGS. Deocamdată, nu există date despre eventuale victime sau pagube materiale.

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 a zguduit marţi staţiunea turcă Bodrum, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), relatează Reuters, potrivit agerpres.

Cutremurul s-a produs la 15 km sud-est în largul oraşului Bodrum, de pe malul Mării Egee, a precizat sursa citată. Nu s-au raportat pentru moment pagube sau răniţi.

Bodrum este o staţiune foarte populară şi este plină de turişti turci şi străini în lunile de vară, notează Reuters.