China desfăşoară exerciţii militare de amploare în largul Peninsulei Coreene

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 08-08-2017 12:29

Armata chineză efectuează manevre navale şi aeriene în largul Peninsulei Coreene, inclusiv tiruri cu 'zeci de rachete', a anunţat Ministerul Apărării chinez, în contextul în care asupra Beijingului sunt exercitate presiuni pentru a-l determina pe aliatul său nord-coreean să renunţe la programul nuclear, transmite marţi AFP, conform agerpres.

Aceste exerciţii la 'scară mare' se derulează în Golful Bohai şi Marea Galbenă, între coasta de est a Chinei şi Peninsula Coreeană, a precizat luni seara ministerul într-un comunicat.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic într-o staţiune foarte apreciată de turiştii români - FOTO

Zeci de nave, mai mult de zece avioane şi submarine participă la aceste exerciţii care au ca scop testarea armamentului, precum şi capacităţile militare pentru a efectua misiuni de asalt pe coastă şi interceptarea ţintelor aeriene, potrivit textului citat.

Ministerul nu a precizat durata manevrelor, dar o interdicţie de patru zile pentru transportul maritim expiră marţi.

Anunţul survine la două zile după adoptarea de către Consiliul de Securitate al ONU a unei rezoluţii, susţinută de China, care impune noi sancţiuni Coreii de Nord în urma testelor sale cu rachete intercontinentale. Regimul lui Kim Jong-Un ameninţă să lovească SUA cu o rachetă cu focos nuclear.