Un film patriotic a doborât recordul de încasări în China

Autor: Alexandra-Maria Cioroianu
Publicat: 08-08-2017 14:45

Un film patriotic, în care un erou chinez vine în ajutorul unor africani, victime ale "occidentalilor înspăimântători", a doborât recordul de box office în China, în contextul în care regimul comunist de la Beijing celebrează a 90-a aniversare a armatei sale, informează AFP, citat de AGERPRES.

"Acela care ofensează China va fi urmărit oricât de departe va fi nevoie", se afirmă în sloganul folosit în campania de promovare a filmului "Zhan Lang 2" ("Wolf Warriors II"), vizionat de multe milioane de spectatori. 

La mai puţin de două săptămâni după lansare, acest film a generat încasări de peste 3,4 miliarde de yuani (430 de milioane de euro), stabilind un nou record naţional de box office, potrivit site-ului specializat Maovan. 

Precedentul record era deţinut de filmul "The Mermaid", o comedie ecologistă, coproducţie China-Hong Kong, care a generat în 2016 încasări de 3,39 miliarde de yuani în aceeaşi perioadă.

Citeşte şi: Vești NOI despre inflația din România. Anunț IMPORTANT făcut de BNR / VIDEO

Filmul "Zhan Lang 2", în care abundă efectele speciale, cascadoriile şi exploziile de inspiraţie hollywoodiană, narează aventurile unui fost soldat din forţele speciale chineze, care se află într-o zonă de război din Africa, unde intervine pentru ajutorarea unor compatrioţi, dar şi a unor populaţii locale, ameninţate de rebeli şi de mercenari occidentali. 

Presa de stat din China a salutat succesul peliculei, iar cotidianul naţionalist Global Times consideră că acest film este "un fenomen". 

"Este o uriaşă sursă de inspiraţie pentru public, atât de mare încât mulţi spectatori afirmă pe reţelele de socializare că vor să îşi servească patria şi să lupte sub drapelul ţării", titrează acest cotidian chinez tipărit în limba engleză. 

Lansarea filmului, finanţat cu capital privat, a coincis cu a 90-a aniversare a Armatei Roşii, marcată de o defilare militară şi o glorificare a preşedintelui Xi Jinping. 

De la 1 iulie, cinematografele chineze au primit ordinul a de a difuza înainte de proiecţii o serie de anunţuri politice scurte care elogiază "valorile socialiste" şi "visul chinez" - un concept foarte drag preşedintelui Xi Jinping.

Citeşte şi: ALERTĂ: România, lovită din nou de CANICULĂ. Meteorologii au emis noi coduri de avertizare. Care sunt zonele vizate - HARTĂ .