S-a descoperit care e cea mai sănătoasă pâine: Cum se prepară

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 14-08-2017 20:08
Actualizat: 14-08-2017 21:19

Medicii şi nutriţioniştii spun că pâinea trebuie consumată cu moderaţie, aceasta fiind principala cauză pentru acumularea kilogramelor în plus. Specialiştii au descoperit acum o reţetă de pâine extrem de sănătoasă. Pâinea cu maia a început să fie adusă în discuție din ce în ce mai mult în ultimii ani, câștigând teren în defavoarea celei clasice. Mai mult, tot mai mulți oameni se confruntă cu ceea ce nutriționiștii numesc boala omului modern, adică intoleranța la gluten, asociată într-o mare măsură consumului de pâine clasică.

Specialiștii susțin că intoleranța la gluten ar fi determinată de consumul pâinii clasice din comerț, care este obținută în urma unei dospirii insuficiente. Acest lucru favorizează păstrarea intactă a proteinei de gluten, proteină pe care stomacul ajunge să nu o mai poată digera. Vezi AICI ce trebuie să conţină pâinea cu maia şi termenul ei de garanţie...