TEAMA a cuprins Filipine: Poliţia a început să UCIDĂ traficanții de droguri, 32 de persoane au fost EXECUTATE

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 17-08-2017 11:37

Poliţia filipineză a anunţat miercuri că a ucis 32 de persoane în cursul unor operaţiuni care vizau să semene 'frică' în rândul traficanţilor de droguri, în timp ce preşedintele Rodrigo Duterte a recunoscut eşecuri în războiul său controversat împotriva traficului cu stupefiante, relatează AFP.

De la venirea sa la putere, în urmă cu 14 luni, Duterte duce o campanie de reprimare fără precedent împotriva traficului cu droguri. Poliţia şi presupuşi miliţieni au ucis mii de persoane, apărători ai drepturilor omului afirmând că preşedintele filipinez comite poate o crimă împotriva umanităţii, scrie agerpres.ro.

Citește și: Sorin Grindeanu reacționează! Rezultatele publicate de INS i-au dat aripi

În cursul uneia din operaţiunile cele mai sângeroase, poliţia a anunţat că a ucis 32 de persoane într-o serie de raiduri împotriva unor presupuşi traficanţi luni în provincia Bulacan, în apropiere de capitala Manila.

'Noi dorim să semănăm stupoare şi frică printre aceşti lideri ai traficului de droguri', a declarat jurnaliştilor la Manila comisarul Romeo Caramat, comandantul poliţiei din Bulacan. Totodată, au fost arestaţi 109 suspecţi.

Citește și: Alertă de la Guvern! O nouă ordonanță cu impact asupra tuturor românilor

'Ceilalţi lideri ai traficului cu droguri se vor gândi de două ori înainte de a continua', a declarat el.

Comisarul Caramat a susţinut că poliţia a acţionat numai în legitimă apărare, adăugând că au fost confiscate grenade şi pistoale.

Citește și: Zoltan Teszari e în culmea fericirii! Digi a dat lovitura

Duterte a câştigat cu uşurinţă alegerile prezidenţiale promiţând să ucidă zeci de mii de traficanţi sau de dependenţi de droguri pentru ca arhipelagul să nu devină un narco-stat.

El a promis că va câştiga lupta antidrog în trei sau şase luni.

Citește și: Mesaj de ultimă oră al premierului Mihai Tudose

Săptămâna trecută, preşedintele, care nu poate exercita decât un singur mandat de şase ani, a explicat că este posibil să nu poată să-şi îndeplinească promisiunea electorală.

'Ascultaţi, aceste poveşti de shabu (metamfetamină) şi droguri etc., nu pot fi soluţionate de un singur om, de preşedinte într-un singur mandat (...)', a spus el vineri la Davao, oraşul său natal din sudul Filipinelor.

Citește și: Vești MARI despre economia România! Ce creștere puternică a înregistrat în 2017

Dar într-un alt discurs rostit săptămâna trecută la cartierul general al poliţiei, preşedintele filipinez a afirmat că nu va devia de la linia sa. El a promis că îi va graţia pe poliţiştii care vor fi găsiţi vinovaţi de ucidere în războiul său împotriva drogurilor.